petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

21/9 Tröstshopping med lillasyster

Publicerad 2012-09-21 16:41:00 i

 
 
Jag och fina lillasyster tog en sväng ner på stan efter skolan idag och hamnade på denna trevliga godisbutik. Båda två har haft en djävulsdag i anknytning till skolan så vi kände att det var på sin plats för godis! Ingen godisbutik är bättre lämpad för detta ändamålet är Candy Corner och att stiga in här är som att stiga in i godishimlen! Jag har aldrig sett så många godissorter i en butik i hela mitt liv, och därför är jag stolt över mig själv och systeryster som "bara" köpte 4,75 hg respektive 5,40 hg smågodis, ha,ha! Det var som att ta sig igenom ett minfält av godisbitar och smarriga karameller i oändliga varianter som ni ser på bilderna ovan. Galet! Denna butik har jag vetat om sen juni i år men har inte kommit iväg hit förens nu, och med facit i hand är det nog väldigt bra, ha,ha! Ett besök här får bli en gång per kvartal!
 
Men för att återgå till tröstshoppingen. Varför? Jo, det är så att det strular med CSN igen och det stressar mig så sjukt mycket att det praktiska ska trassla igen! Den här gången påverkar trasslet min ekonomi ganska drastiskt för saken är den att jag har trott att jag pluggar 100%, men det visar sig efter ett mail från CSN att jag "bara" pluggar 75% (...att plugga 75% med 3 stora ämnen som engelska, historia och matte på 1 termin i stället för 3 år - som man gör på gymnasiet-  är nog hög press kan jag känna...) MEN det slutar inte här! För att uppfylla 75% studiepoäng och få 75% studiemedel behöver jag 15 studiepoäng per vecka och jag har per dags datum 14, 2 studiepoäng per vecka. Detta betyder mina vänner att jag inte uppfyller 75% studietakt och därmed bara får 50% studiemedel! Kan ni fatta????
 
Jag känner att jag blir ruskigt frustrerad på detta A-4 pettimetersystem! Herregud, det saknas 0,8 studiepoäng och därmed får jag 25% mindre pengar per månad! Det är ganska stor procentuell ekonomisk minskning för bara 0,8 studiepoäng. Så nu måste jag göra ännu en ändring i studieanmälan, skolan måste göra detsamma, sen ska CSN behandla saken och om jag har tur gör dem rätt och beviljar mig 75% studiemedel. Det klarar jag mig på men inte på 50% utan extrajobb och det har jag inte tid med då jag vill ha 100% fokus på mina studier och få höga betyg.
 
Ja, nä..vad säger man? Det ordnar sig nog tillslut men det känns jättejobbigt just nu så därför var det extra mysigt att träffa min lillasyster och tröstshoppa lite (!!?..ha,ha) fredagsmys. Vi gick även inom en djuraffär och kollade in deras utbud av djur och där fanns lurviga, läskiga spindlar, fräsiga kamelionter, två afrikanska jättetusenfotingar, kaniner, marsvin och hamstrar och det var också mysigt. På hemvägen stötte vi på ett annorlunda litet djur ute i det fria som ni kan skåda på fototona nedan...
 
...och med dessa foton säger jag trevlig helg och på återseende! I helgen blir det att hårdplugga och kanske, kanske ut en sväng med en trevlig klasskompis imorgonkväll!
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela