petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

24/9 Monday monday...

Publicerad 2012-09-24 11:37:00 i

 
 Före morgonkaffet: ett stycke sur, sammanbiten P...
 Efter engelskan och morgonkaffet: ett stycke glad P..
"Now were talking!"
 
Ja, min måndagmorgon börjar ju med engelska och "chatlession" (...och jag som är så förtjust i att tvångsprata tidigt på morgonen!) som går ut på att vi ska presentera en nyhet inför resten av klassen, något som har hänt under helgen som upprör, förvånar, fascinerar, berör eller kort och gott bara en nyhet. Idag valde jag att berätta om en man som hoppat in bland tigrar på ett Zoo i Bronx och det tog 10 minuter innan mannen blev räddad och han blev alvarligt skadad i bröst, rygg och lår. Turligt nog så överlevde både mannen och tigern så min nyhet hade ett lyckligt slut.
Som jag skrev så ogillar jag att måsta prata så tidigt på morgonen då jag behöver få min tid att vakna till liv och tina upp. Klockan 08.10 är jag med andra ord ganska stelfrusen men det är bara att gilla läget, samma regler gäller ju för alla i klassen och jag har en fin klass och en fin lärarinna så det blir trevligt tillslut änfast jag är en vresig tröttnos (...jag försöker dock stävja min vresighet, bara tröttnosen får ta plats)
 
I övrigt så har jag bestämt med min mattelärare att första provet ska genomföras imorgon och det känns faktiskt helt ok! Det är lika bra att görat och få svart på vitt vad jag eventuellt behöver plugga mera eller att allt är kristallklart. Vi har ju prov på kapitel 2 redan nästa vecka så denna vecka är matte prioritet 1, engelskan och historian ligger jag rätt bra till med så det reder sig.
 
Nu ska jag njuta morgonkaffet och öppna matteboken för "övelse gjör mester" som man säger i Norge.
 
Kram och på återseende,
 
/Petra
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela