petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

2/9 Ingen lust att träna?

Publicerad 2012-09-02 12:23:00 i

 
 
 
 Jag vet inte hur det är med er, men själv blir jag i perioder motivationslös med träningen. Det kan vara till exempel som nu när vädret varit tungt, grått och regningt under en längre period. Att då komma mig för att träna känns inte lockande för fem öre,  jag får verkligen ta mig i nackskinnet och "he ut mig" för att det ska ske. Oftast hjälper det om jag tänker på känslan efter träningen (...ni vet den där härligt nöjda känslan som sprids i kroppen!) men det är inte alltid det funkar heller...
 
Under sådana perioder är det därför toppen om man har någon (bror, syster, vän, pojk-eller flickvän, hund) som man kan träna tillsammans med, och just därför har jag bestämt med min bror att vi ska jogga runt sjön tillsammans idag! Då blir det av, det är inte lika lätt att "slippa undan" och man kan peppa varandra att "ta i" mera!
 
Hur gör ni för att motivera er själva att träna?
 
Kram och på återseende!
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-09-02 16:37:01

Jag har inga problem med att motivera mig själv till träning längre. Anledningen stavas "militärträning" (typ grupp träning utomhus) som jag tränar ungefär tre gånger i veckan. Jag fullkomligt älskar det och längtar nästan till varje pass. Så mitt tips måste ju vara att man ska hitta något man gillar, så det blir lustfyllt.

Svar: Hej Hanna! Åh, härligt att höra! Som regel har jag också motivation till träning, men ibland tryter den! Skulle nog vara toppen att kombinera min löpning med militärträning..tror det är en träningsform som skulle passa mig! Måste kolla upp om staden erbjuder något likande! Tack för tipset! Kram
petracaroline

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela