petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

3/9 Här vilar jag själen

Publicerad 2012-09-03 16:13:00 i

Jag kan se toppen av tornet till stadskyrkan från min balkong och idag när jag satt med tekoppen fick jag en snilleblixt att dit skulle jag. Sagt och gjort, jag och "gamla bettan"  rullade mot kyrkan med kameran i högsta hugg och tankar om en stunds tystnad. Det var precis i den här kyrkan som jag hade min 7:e skolavslutning och det finns förövrigt förevigat på ett foto med mig och min älskade farmor. Det kändes fint att vara tillbaka här idag och minnas. Jag gillar att vara i kyrkor men inte för att jag är en kristen troende utan för lugnet som sänker sig över mina skuldror och hela vägen inuti. I kyrkan får jag komma som jag är och där kan jag vila i kärlek. I kyrkan känner jag mig trygg...
 
 
 
 
Efter att jag fotat själva kyrkan satte jag mig ner för en stunds tystnad. Men idag var man (jag) lite för rastlös för meditation och det är då man (jag) får utlopp för s(m)in kreativa sida. Jag låter bilderna tala...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Summan av kardemumman: det var en fin stund i kyrkan och hit kommer vi (...jag och "gamla bettan") ha regelbundna utflykter i höst och vinter!  För att få vila i värmen, kärleken och tryggheten när det fysiska livet utanför blir för kallt, stressigt och kravfyllt.
 
 Vart "vilar" ni er själ?
 
Kram,
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela