petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

5/9 Handbok för "psykon"

Publicerad 2012-09-05 10:27:00 i

 
Jajamensan Hanna du gissade helt rätt!  Klockan 11 (pluss-minus) inlägget ska handla om världens bästa Tove Lundin! Förutom författare av boken "handbok fär psykon " är hon bloggerska på Vårdguiden och där man kan följa hennes vardag och hur livet kan "te" sig när man har en bokstavsdiagnos och Bipolär sjukdom. Hon har kommit att bli en vän jag uppskattar väldigt mycket! För mig är Tove (...förutom en nyvunnen vän) även ett grymt "bollplank" som jag gärna diskuterar och bollar tankar och idér med. *Tacksam*  Vi har även myntat ett nytt uttryck och kallar oss för "soulpsykos" (...och ja, det läser vi med glimten i ögat!)
 
Så av ovanstående anledningar och många flera vore det egoistiskt av mig att inte skriva detta inlägget.Tove vill jag berätta om och dela med mig av för hon har viktiga saker att förmedla och det kommer förpackat med en stor portion humor! Så alla ni som blir nyfikna nu och vill veta mer om denna härliga människa, samt om hur vardageslivet för ett "psyko" är: fortsätt läs! Boken som Tove skrivit släpptes nu i augusti sammanfattas på följande vis:
 
"Är du för sjuk för att orka vara frisk, eller för frisk för att verka sjuk? Har du dessutom svårt att passa in i samhällets snäva ram för vad som anses normalt? Då är du troligen ett psyko. Grattis! Var fjärde svensk är i dag ett psyko, även om jag är beredd att argumentera för att detta gäller mer eller mindre alla. Att vara ett psyko är i många fall en tillgång, något du kan vända till din fördel.  Men för att klara oss behöver alla vi psykon en handbok  en handbok för psykon. Därför har jag skrivit denna bok. Den innehåller know-how för oss när det gäller lagar och regler på arbetsmarknaden, pepptalk för att funka i vardagen, inspirerande psykon som gjort skillnad, listor, tips och mycket annat.  Vi psykon är viktiga och kreativa medborgare i det här samhället. Tillsammans kan vi förändra synen på oss och vad som är normalt."
 
Kort om: Tove Lundin (född 1981) är journalist.  Hon skriver bloggen Leva med ADHD och bipolär sjukdom på Vårdguiden. Hennes blogg har många läsare och är en av de mest kommenterade. Hennes humoristiska tilltal, frispråkighet och engagemang har givit henne en mycket stor läsekrets. För tre år sedan fick hon diagnosen bipolär sjukdom klass 1. Hon är framgångsrik journalist och har tagit två examina. Under 2012 medverkar hon även i kampanjen Jag har ADHD. Hon bor på Södermalm i Stockholm (...också från boken)
 
 
Här köper ni boken: http://cdon.se/search?category=1769&q=tove+lundin&x=0&y=0
Toves blogg: http://blogg.vardguiden.se/leva-med-adhd-och-bipolar-sjukdom/
 
PS1. Återkom gärna med tankar om boken eller Toves fina blogg! Några fördomar som krossats mot "psykon" montro?- Eller om ni har några önskemål om ett inlägg jag kan knåpa ihop, hör av er!DS
 
PS2. Understryker igen att vi lägger kärlek och ett kryddmått humor i yttrycket "psykon". DS.
 
Kram, Riot och på återseende!
 
/PetraArtep
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela