petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

5/9 Någon fler som är hösttrött?

Publicerad 2012-09-05 17:49:00 i

"
"Katten vad trött" (Mr. Loui får åter agera modell och han gör det så bra)
 
Den kom som en blixt från klar himmel, denna trötthet. Eller smygandes sedan skolstarten? Ja, det är en bra fråga men jag är trött "naaaanting" (...viktigt med norrländskt uttal här- *hör* ni?) och på tal om trött så skulle ni sett min engelskaklass i eftermiddag på grammatiklektionen! Jättemånga gick hem tidigare på grund av huvudvärk, trötthet och några var hemma från skolan, förkylda.Till och med vår charmerande lärarinna gäspade stort idag och har redan börjat gruva sig för vintern och mörkertiden som närmar sig. 
 
Men denna trötthet är ju å ena sidan ett ganska typisikt skolstartsfenomen.Det är mycket nytt att "ta in", nytt folk att lära känna, information att hantera, minnas för att så återberättas. Just det som jag och min historiaklass gjorde imorse på vårt muntliga läxförhör! Det gick jättebra för hela klassen, alla är så engagerade och pålästa, inklusive mig själv och vår lärare är oerhört kunnig.
 
Nu har jag kommit hem och myser i soffan, har datorn i knät, bloggar och surfar runt på internätet. Har just ätit en ljuvligt god omelett med spenat, fetaost och rödlök och en fräsch grönsallad. Träningen är tack och lov redan avklarad (den gjordes på lunchen) så resten av kvällen ska jag mysa och ladda batterierna.
 
 
Imorgon tänkte berätta om ett oerhört hjärtligt möte jag haft med en gammal dam som bor här i krokarna. Jag ju har ledsamt nog inga far- eller morföräldrar kvar i livet och saknar att ha en klok, trygg, snäll och rolig gammal sådan i min vardag. Just därför har detta mötet med- vi kan kalla henne Dagmar- förgyllt mitt liv! Mer om det i morgon.
 
Kram och på återseende
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela