petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

7/9 Att vakna med ett ryck

Publicerad 2012-09-07 10:38:00 i

 
Imorse vaknade jag upp oskönt. Jag hade drömt att jag försovit mig till historialektionen idag (...som startar klockan 12:30!) I mitt vakna tillstånd ogillar jag att försova mig eller komma försent till avtal eller skolan/jobbet så det var skönt när jag insåg att det bara var en dröm. Då kunde jag slappna av och dra mig lite till i sängen innan frukostklockan ringde 08:45.
 
Idag bestod min frukost av en hallon och banan smoothie, 1 ägg och den obligatoriska kaffekoppen. Det jag gjort annorlunda denna frukostmorgon är att jag bytt ut vanlig komjölk mot soyamjölk, då min mage lätt blir uppblåst och orolig/värkig av vanlig (hårdsmält) komjölk. Tänkte pröva soyamjölk nu under en två veckors period i smoothien och känna hur det känns. I kaffet kommer jag fortsätta ha komjölk då jag inte gillar smaken av soyamjöljk i något annat än smoothie.
 
Annars då? Jo, det är härligt att det är fredag, eller hur! "Nu e dä slut på veckan det e dags för fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys"! -Sa jag att jag att jag gillar fredagsmys? hi,hi, ja, det gör jag! Efter skolan idag blir det nog en träningsrunda och sen tänkte jag och mina systrar med flera att ta ett glas vin/öl och fira helgen och livet.
 
Vad har ni för planer i helgen?
 
Kram och på återseende (... och ja, Dagmar och jag kommer tillbaka!)
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela