petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

8/9 "Ljuset i tunneln"

Publicerad 2012-09-08 11:52:00 i

 
 
 
 Godmorgon alla fina! Hoppas ni sovit gottt och tagit en lång, härlig sovmorgon, det har jag. Nu ska ni får veta varför artikeln jag läste igår ger hopp för skolelevers framtid. Det är specifikt en grupp elever som denna artikel syftar till och jag tycker att det är på tiden! På tiden att man gör skolan mindre A-4 och mer anpassad efter individen istället för den stora massan.
 
Jag kan tycka att skolan alldeles för länge varit en instutition som bara erbjudit "onesize modellen" som alla elever ska passa in i (...ok, jag hårddrar kanske en smula men ni förstår) Är inte "onesize modellen" ett ganska märkligt system eftersom alla - var och en av oss- föds unika!? I värsta fall kanske skolans A-4 system tvingar elever att "bli" någon annan. Ett exempel är blyga elever och hur skolan matar dem med att blyghet (som egenskap) är "fel", något som absolut ska tränas bort. Vad tycker ni om detta? Välkommen in och ta del av artikeln som gör mig glad och hoppfull för framtidens skolelever!
 
PS. Tyck gärna till om artikeln här!DS.
 
 
Kram,
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela