petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

04/08 Kontaktat föreningen Friends!

Publicerad 2013-04-08 13:08:42 i

 
 
Förmår mig inte att gå till Komvux. Det tar emot så starkt och jag har inte känt den här känslan sedan jag var liten och upplevde kränkande miljöer. Det är verkligen något djupt undanskuffat som triggats igång i mig sedan i höstas då jag började komplettera betyg på Komvux och jag kan inte blunda för det. Jag har mailat Friends och bett om hjälp, någon att få bolla mina erfarenheter och tankar med om detta. Något måste göras och jag vill inte hålla käften mera. Ja, jag skulle kunna avsluta skolan och inget säga men det lämnar mitt sår kvar oläkt. Jag behöver få säga min mening om vad jag tycker behöver göras annorlunda, jag behöver få upprättelse och många med mig som inte vågar själva. Nu hoppas jag på att få ett svar av Friends som ger mig en spark i rumpan och kraft att ta nya tag. Jag kommer oavsett att ta ett snack med min studievägledare för att diskutera eventuellt avbrott i studier och vilka konsekvenser det får ekonomiskt. Jag har en plan B i bakfickan som jag hoppas kommer bli verklighet så hoppas gärna med mig.
 
Kram och på återseende,
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2013-04-08 16:09:46

Heja fina du! Känner verkligen med dig och önskar jag kunde hjälpa dig mer konkret. Men jag finns här som stöd och håller alla mina tummar för din skull! Stora kramar!

Postat av: Petra

Publicerad 2013-04-19 21:19:21

Hej fina Helena <3

Tack för ditt inlägg, dina ord och din omtanke! Det värmer och hjälper så mycket!

Så glad att vi "hittat" varandra! :)

Bamsekram tills vi skypes!

Petra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela