petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

04/09 Studievägledning och ljuspunkter

Publicerad 2013-04-09 16:47:00 i

 
jag + kaffe= Kärlek
 
Efter få timmars sömn inatt vaknade jag av ett pling i telefonen. Det var svar från studievägledaren på skolan om tid för vägledning klockan 09.00 så jag knallade dit och tog ett snack med honom. Jag har inte tagit något defintivt beslut ännu om vad jag ska göra gällande studierna, avbrott eller fortsätta men det ska tas inom snar framtid. Det var oavsett skönt att bolla mina tankar med någon som lyssnar.
 
Imorse kopplandes även strömmen av i hela hyreshuset då elektrikerna arbetat med att installera något i källaren så jag kunde inte koka mitt älskade kaffe. Ni kan tro att det smakade extra gott nä jag väl kom hem i eftermiddag och kunde koka mig en stor kopp! Och nej det var faktiskt inte den första koppen, dessförinnan hade jag varit på ett annat möte och då fick jag dagens första kopp. Närmare bestämt klockan 13.00 och det var ett litet halleluljamoment som lyste upp min dag något enormt. Tänk vad lite som ska till ibland...
 
Så dagens ljuspunkter:
* Kaffet..(...mmmm!)
* Skatteåterbäring (...jippi!!)
* Sol ( ...helt fantastiskt vårväder som smälter snön som föll i söndags)
* En av mina allra bästa vänner, S (...hennes vänskap ger mig allt en god vänskap ska innehålla)
* Mötet med studievägledaren (...inget mera bestämt men ett konstruktivt, fint möte oavsett)
* Min egen drivkraft (...som finns därinne under min tunga kappa och pushar mig framåt)
* Bloggen och er läsare (...era kommentarer hjälper, stärker och värmer och ger mitt skrivande mera mening)
* Familjens stöd ( ...det är värt allt)
 
 
På återseende och att hålla er uppdaterade om vad som händer!
 
Kram,
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Per

Publicerad 2013-04-09 17:57:19

Ut med ilskan, det är nyttigt! Träning och musik, fungerar annars varje gång för mig de där dagarna :)

Du gör rätt beslut! Lämna den där skolan. Du har gett den för många chanser redan. Som en av dina andra läsare skrev, kolla på distanskurser. Jag hade själv en rakt igenom trevlig studieupplevelse här på komvux Umeå, kanske är värt att pendla nån gång i veckan om det finns sådana möjligheter?

Jag vet att det reder upp sig för dig, och du är duktig på att hitta ljusglimtar i tillvaron!

Kram på dig.

Postat av: Petra

Publicerad 2013-04-19 21:16:45

Hej Per!

Tack för din omtanke och ditt inlägg! Du har helt rätt, att få ut med ilskan konstruktivt och frigöra och ge plats till något bättre- så viktigt! Som dig så tar jag både musik och träning till min hjälp och det hjälper, även bloggen och att skriva hjälper och att få kommentarer från fina människor! :)

Jag ska fortsätta kämpa vidare, tog det beslutet förra veckan. Det är 6 veckor kvar sen är jag färdig. Jag har mål i sikte och försöker hålla fokus på varför jag är på Komvux och förhoppningsvis blir det ett möte med rektorn är ytterst ansvarig.

Kram och sköt om dig!

/Petra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela