petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

15/4 Mail från föreningen Friends och...

Publicerad 2013-04-15 12:30:00 i

Fick ett mycket fint mail av föreningen Friends i fredags där dem ger sitt fulla stöd åt mina egna tankar och upplevelser kring skolmiljön på Komvux.Att det som händer på skolan inte är ok. Nu har jag kontaktat en annan klasskamrat som tillsammans med mig förhoppningsvis kommer genomföra ett möte med den yttersta ansvariga i detta ärendet.
 
Trots att det som händer runt mig nu dränerar mig på kraft så växer min inre styrka sig samtidigt starkare för var dag som går. Jag peppar mig med att det goda måste vinna i slutänden och samtidigt tänker jag att vi är alla bara människor med fel och brister, vi är inte rätt eller fel utan olika. De flesta av oss har en halvtaskig självkänsla/själförtroende som inte underlättar samspelet oss människor emellan, och vi misstolkar och missförstår och behandlar varandra illa för att vi själv är sårade.Just därför är det så vikitgt att våga prata om vad som sårar istället för att spela med i leken. Att våga ger mig också drivkraft.
 
För att ladda mina batterier positivt ytterligare har jag infört en underbar vana varje kväll, jag tänder ljus och mediterar över mera kärlek och healing till mig själv, mina nära och kära och även för dem som är mina ovänner och fiender. Det ger mig mera harmoni, styrka och ro i själen. Har även skrivit ner en lista på saker som jag vill genomföra, som målsättningar för att hjälpa mig själv att komma närmare det liv jag vill leva som är autentiskt i mitt hjärta, ett liv som är mitt liv som passar mig.
 
En stark förebild jag hämtar kraft hos som vågade sticka ut, säga vad hen tyckte och som hade både vänner och fiender på grund av detta, men som aldrig slutade följa sin väg är denna person:
http://www.youtube.com/watch?v=1yF8j_WSdGg&feature=share
 
Never give up!
 
Kram och på återseende,
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2013-04-16 14:03:21

Så bra! Skönt för dig att få bekräftelse och uppmuntran i din önskan om förändring på skolan. Hoppas mötet blir av och jag önskar all lycka till! Kram!

Postat av: Petra

Publicerad 2013-04-19 21:12:03

Hej Hanna!

Ja, det är så viktigt att få bekräftelse sådana här gånger för det är så lätt att börja tvivla och man känner sig utsatt som vågar ta i det alla bävar för...

Vi har en dialog med överste ansvarig så nästa vecka ska vi fortsätta maildialogen och förhoppningsvis få boka in ett möte.

Tack för dina lyckönskningar och ditt inlägg! Det är värt så mycket att få uppmuntrande ord, omtanke och ett hej! :)

sköt om dig,

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela