petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

23/4 Vindarna blåser åt rätt håll

Publicerad 2013-04-23 13:03:00 i

Känns så grymt skönt! Äntligen godkänt på matteprov nummer ett, jag behövde verkligen detta. Nu återstår tre kapitel och tre prov och sen nationella provet sista veckan i maj. Det kan gå!
 
Lycka!

Igår var jag snäll emot mig själv och lät mig själv vila, hemma. Idag därimot behövde jag peppa mig själv för att orka upp och saken är ju den att inget händer i ens liv om man undviker att våga möta det som är svårt, smärtsamt, ont och tungt. Man lär sig med tiden när man måste pressa sig och när det är läge att släppa efter för vila. Så med Dalai Lamas ord ekandes i mitt huvud:  - "You must be the change you whant to see in the world",  var det bara att knalla i väg till Komvux med huvudet högt och djupa andetag och samtidigt försöka fokusera på "här och nu" och fredfulla tankar.
 
På väg till mattelektionen stöp jag i en av mina medstudenter som tillsammans med mig kämpar för en bättre skolmiljö. Vi bestämde att vi skulle ses i korridoren efter våra respektive lektioner för att synkronisera ihop mail nummer två till rektorn. Nu är detta gjort och det känns skönt. Hon visade mig även en blankett som nu figurerar i klassrummen där elever ska fylla i huruvida dem trivs i skolan, om det upplever sig kränkta eller mobbade, trygga eller otrygga i skolan och så vidare. Jag blev jätteglad då jag fick se den blanketten! Det visar ju att det börjar hända saker, att vi ser positiva verkningar av det vi börjat lyfta upp i dagsljuset.
 
Nu är jag åter hemma och jag säger bara; hem ljuva, trygga hem- min oas i kaoset <3 Lunchen är intagen och jag ska fortsätta räkna matte tills min kompis kommer förbi med kaffe senare i eftermiddag. Vi måste ju fira min/vår/skolans framgång och det gör man bäst med kaffe en vardagsveckodag som denna!
 
 
 
 
 
Kram och vi ses!
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2013-04-23 14:01:35

Tjohoo! Bra jobbat! Nu händer det grejer! Heja heja.

Postat av: Petra

Publicerad 2013-04-23 22:49:36

Hej Hanna!

JA, eller hur tjohoo! Äntligen! :)

Tack för pepp och ditt inlägg!

Kram,

Petra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela