petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

29/4 Påminner mig om vad som är viktigt

Publicerad 2013-04-29 18:22:00 i

Jag mår lite bättre nu. Det går väldigt upp och ner och från dag till dag hur min dagsform är. Men något som hjälpt mig idag är faktiskt ett spontanbesök av tjejen jag hyr lägenheten av. Vanligtvis har jag svårt för överaskningar och spontaniteter men jag har blivit mycket bättre på den fronten. Jag försöker se överaskningar och spontaniteter i vardagen som en present, en gåva som kan leda till något positivt och bra. Jag var dock inte helt oförberedd för hon hade skickat ett sms innan och frågat om det fanns post till henne och då skulle hon titta förbi. Det ska nämnas att jag är av den sorten som ogillar att man tar förgivet att jag vill ha besök, att det passar eller om jag ens är hemma så att höra av sig innan är ändå viktigt i min värld (här kommer nog min starka integritet in)
 
Hur som helst, idag kom gåvan i form av detta besök och jag kände för att bjuda in henne på en kaffe så då gjorde jag det. Hennes närvaro fick min ångest att minska och det var riktigt skönt att umgås en stund. Jag har insett att jag har ganska svårt för att lita på människor och att det gör att jag mer eller mindre medvetet skapar distans för att skydda mig själv. Jag försöker jobba på detta samtidigt som jag har behov av att ha en stark integritet om vem jag släpper in i min innersta krets. Det är en svår balansgång och jag försöker gå på magkänslan om vem som får mig att må bra och vem som tar energi och får mig att känna mig tvärtom.
 
I övrigt har dagen, trots passiviteten som följer med ångesten, inte varit helt stillastående och nattsvart. Jag har skickat iväg ett svarsmail till högsta rektorn och om allt går som planlagt kommer vi ha ett möte med henne nu på fredag. Det är positivt! Jag har även tvättat kläder och bestämt med min storasyster att jag ska fira Valborgsmässoafton där och det ser jag så framemot. Familjen är mitt allt och hos dem hämtar jag kraft. Ikväll ska jag verkligen försöka plugga historia och hoppas att jag klarar av att fokusera. Har muntligt förhör på torsdag och det behöver jag vara påläst och föreberedd inför. Avrundar inlägget med några lyckliga fragment från min helg för det hjälper mitt guldfiskminne att hålla fast vid det som är viktigt...
 
Löptur i vårsolen...
Årets första mjukglass nere vid hamnen med en av mosters tre älskade trollungar...
Kvalitetstid och kärlek...

Vardagslyx; att måla naglarna i en färg som matchar min personlighet, passionerad, modig och kreativ
 
Att komma hem till det obligatoriska fredagsmyset efter en långpromenad med en av mina bästisar...
 
Meditation varje kväll och torsdagen förra veckan var magisk då det var fullmåne...
 
Kram,
 
/Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela