petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

4/4 Påsklov (och resultatet på matteprovet och redovisningen)

Publicerad 2013-04-04 12:40:00 i

 
Påsklov denna vecka och det är så skönt och jag behöver det, lugn och ro att "bara vara". Klart jag försöker plugga då och då men mest laddas batterierna och jag mår bra och har kul med dem viktiga i litt liv. Jag skulle skrivit om hur powerpoint redovisningen och matteprovet gått under påskhelgen men det har varit behov av att inte vara uppdaterad på bloggen och det har jag tagit hänsyn till. Nu är jag inspirerad igen så nu kommer inlägget.
 
Matteprovet blev inte godkänt men jag vet vad som gäller så jag hänger inte läpp.Powerpoint redovisningen därimot gick strålande! Jag har en klisterhjärna och har arbetat upp en sjukt bra studieteknik genom åren som student, så hur orolig och nervös jag än är innan, när jag väl börjar redovisa kickar min studieteknik in och tar över. Jag erkände även inför mina klasskamrater att jag tycker det är nervöst och jobbigt att redovisa och alla instämde så det lättade ju väldigt mycket på trycket också.Smartness!
 
Något av det finaste med redovisningar är det faktum att jag faktiskt tycker att det är kul att "förmedla" när rädslan förbyts mot min glädje. För när jag känner glädje inför att förmedla något blir jag väldigt inspirerande, karismatisk och rolig. Det är den Petran jag är som rädslan mellan varven tar greppet om. Men när jag accepterar mer och mer rädslan och försöker se den som en vän som vill skydda mig, att rädslan är en del av oss människor som resten av våra grundkänslor ( ilska, glädje, skam, sorg, förakt, avsky med mera)  och när man accepterar och låter dem få finnas så tar dem inte överhanden. När det var sagt så kommer jag nog få läsa detta inlägg igen och igen nästa gång det vankas redovisning för då har guldfisken i mig (och rädslan) glömt allt detta, haha)
 
Avrundar med en finfin video om vad skönhet kan vara, kloka ord av en kvinna vid namn Solcarina.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hrRolOoVGXk
 
På återseende,
kram,
Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela