petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

8/2 Jag åker norrut i kreativitetens tecken

Publicerad 2013-02-08 10:14:00 i

Hårinspiration
 
Ieftermiddag åker jag på äventyr norröver! Imorgon ska jag nämligen vara med och styla ett gäng hårmodeller inför deras visning senare under kvällen. Några av mina frisörvänner sedan gymnasietiden driver ju eget företag och dem frågade mig för ungefär 1 månade sedan om jag kunde tänka mig att hjälpa till inför visningen, igengjäld så fixar dem mitt hår. Bra deal med andra ord.
 
Jag kan erkänna för er att jag blev både smickrad och ganska så skitnervös på samma gång. Jag har ett jobbsjälvförtroende som en guldfisk och eftersom det är några år sedan jag jobbade som frisör så är det lätt att börja nojja och tvivla. Tankespöken och perfektionismen kommer och hälsar på och oron att inte kunna leverera. Jag vill ju göra bra ifrån mig och göra det BÄST!
 
Ja,hur det nu var så hade jag en inre dialog med mig själv innan jag tackade ja som lät ungefär så här: "Åhh, shit vad kul..och läskigt"! -"Tänk om det går åt helvete"!? - "Om jag får hjärnsläpp, inte får till en enda frisyr och gör alla besvikna, inte minst mig själv" (Läs: katastroftankar) Sen lät det så här: - "Nej du rädsla, stopp nu"! - "Du ska inte få lov att hindra mig från att vara med om en fantastisk helg med goda vänner och att samtidigt få möjligheten att vara kreativ med hår och att växa som frisör, människa och själ".
 
Så jag bestämde jag mig för att gå emot min rädsla som såååå många gånger förr. Den ska INTE hindra mig ifrån att tacka jag till ett erbjudande jag innerst inne vet att jag klarar av och kommer tycka är roligt och inspirerande. Därför mina vänner kommer jag i afton sitta på en buss norröver. Det kommer bli kul att få vara med om detta evenemang och det kan ju generera fler sådana hära samarbeten i framtiden! PEPP!
 
PS1.Ni får väldigt GÄRNA tänka på mig och ge mig stöd i tankarna mellan 12- 16 imorgon, lördag! :) Bilder kommer nog dyka upp nästa vecka och ett inlägg om hur det gick- så håll utkik!
 
PS2. Ibland ser det ut som att jag inte har svarat på era kommentarer då det bara visas "1 kommentar" högst upp till höger om inläggen (som till exempel på gårdagens inlägg.) Men låt er inte luras av kommentarsiffran för jag svarar! Orsaken är att ibland registrerar inte bloggen mina svar som en egen kommentar! DS
 
Trevlig helg mina finisar!
 
Kram,
Petra

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela