petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

26/1 Ont i själen

Publicerad 2013-01-26 15:23:00 i

Jag har ont inuti och känner mig trött i själen. Kanske låter konstigt för den oinvigde men jag kan inte förklara det på något annat sätt.Det gör bara ont som fan i hjärteroten och bröstryggen och jag känner mig ledsen och vilsen.Hamnar i sådana svackor med jämna mellanrum och oftast är det efter perioder med mycket intryck, händelser och även om något gammalt bortgömt sår blivit saltat.
 
Vad gör jag när det känns så här jävla jobbigt? Då jag bara vill sova tills jag är hundra år och försvinna från denna jord? Då jag inte klarar av eller orkar att umgås med någon? Då ber jag om hjälp från en vän, någon jag litar på och som kan ge mig pepp, empati och förståelse. Där jag får vila lite. Jag tränar bort smärtan, sorgen, ilskan, skammen, skulden, allt som tynger ner mig. Jag lyssnar på musik som förstår min smärta och jag gråter. Jag bloggar och låter mina känslor och tankar komma ut så jag kan få lite distans till dem.
 
Den här sången känns väldigt träffande för det är så det känns. Mitt hjärta förbjuder mig att känna kärlek -inte till någon annan människa- utan till mig själv...
 
http://www.youtube.com/watch?v=lx8sMUpwB_c
 
Peppsånger jag fått rekommenderade idag av en underbar medmänniska och vän, 
Tack J <3!
http://www.youtube.com/watch?v=A6XUVjK9W4o 
 http://www.youtube.com/watch?v=C9tDEiFUcDo
https://www.youtube.com/watch?v=Z8SPwT3nQZ8
 
Nu ska jag träna och det ska bli så skönt.
 
Kram och kärlek på er
 
/Petra

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2013-01-26 17:15:33

Fina fina Petra! Jag känner med dig<3. Vill berätta att jag tkr du är så modig som delar detta. Du är så värdefull! Peppkram<3

Postat av: Petra

Publicerad 2013-01-28 17:39:29

<3 Tack goa Helena! Fint att höra! <3

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela