petracaroline

I samband med min Norrlandsflytt sommaren 2012 har mitt gästbloggande för Vårdguiden i Stockholm avslutats (november 2011 t.om juni 2012) Gästbloggen har varit en fantastisk, lärorik och givande resa som värmt mitt hjärta och öppnat mina ögon. Jag har insett att min historia är värdefull för fler än bara mig och att jag kan hjälpa andra genom mina ord. Just därför känns det extra inspirerande att fortsätta bloggandet på egenhand. "Petracaroline" är nygammal och startades i oktober 2011 mest för min egen del, då det skrivna ordet är mitt sätt att ventilera tankar och sätta ord på känslor. Genom Vårdguidens läsare har jag fått erfara det vackra i ordspråket "delad glädje är dubbel glädje" och jag hoppas att den glädjen lever vidare här! Jag kommer att uppdatera bloggen med 3-5 inlägg i veckan och beröra olika teman som psykisk hälsa, personlig och andlig utveckling, träning, kost och meditation. Inläggen kommer att förgyllas av mina egna erfarenheter, vardagsupplevelser och filosofiska reflektioner. Varmt välkomna!

29/1 Jag står upp för mig själv (och mina medstudenter)

Publicerad 2013-01-29 12:22:00 i

 
I dag lackade jag ur på en lärare jag har. Jag har bara haft hen 3 gånger denna termin då det är 3:e veckan med detta ämne men jag har noterat kränkande tendenser, nonchalant beteende emot alla i klassen, ett beteende  som jag avskyr. Hen får elever att känna sig dum, dålig, osmart och som att ens egna åsikter är "fel" då det argumenteras. Hen klankar ner på ikke svenska elevers svenska stavning och är allmänt arrogant och förtryckande.
 
Nu till dagens urlackning. Förra veckans läxa skickade jag in till hen över mail i god tid. Rättare sagt dagen efter vi fått den. Det var två uppgifter på vardera 2 A4 som skulle levereras elektroniskt. Vi har en läroplattform där vi elever kommunicerar med våra lärare och även skickar in uppgifter till. Men jag hade innan haft en mailkonversation med min lärare på hens arbetsmail och eftersom hen svarade mig där angående mina inlämningsuppgifter tänkte jag inte mera på det och bifogade mina läxor på den mailen. Sen hörde jag inget på en vecka tills idag.
 
Då delar hen ut ett häfte som vi ska diskutera (våra läxor) med mina medstudenters inlämningsuppgifter men inte mina. Jag frågar varför då jag varit så otroligt förutseende och ute i god tid med inlämningen av mina läxor. Hen hade haft GOD tid förra veckan att ge mig besked om att jag måste skicka läxorna till läroplattformen  för att hen ska kunna skriva ut mina läxor. Det framkom väldigt tydligt på mina mail att jag INTE förstått att det var ett måste för att få läxorna utskrivna. (Vad nu problemet med att skriva ut mina bifogade läxor från hens vanliga arbetsmail var för problem?)
 
Hen svarade nonchalant att det hade hen inte haft tid med och det inte var hens fel och hen hade INTE dåligt samvete. Mellan raderna sa hen att det borde vara uppenbart att läxorna ska lämnas in på läroplattformen. Punkt. Jag tyckte det var otroligt fräckt och kränkande sätt att slänga ur sig detta inför mig och klassen, speciellt då jag varit så exemplarisk och strukturerad och gjort min del av jobbet. Jag sa rätt ut att jag blev irriterad och att jag ville ha ett snack med hen efter lektionen. Det godtogs. Vidare var hen fräck och nedvärderande mot 2 av mina andra medstudenter och det framkom då jag pratade med den jag känner bäst att hen också kände samma som mig, att läraren har ett beteende som INTE är ok.
 
Efter lektionen sa jag bara att jag förvånas av hens beteende och att det vore väldigt enkelt att bara svara på mitt mail då vi ändå hade mailtrafik den dagen, så att jag kunde ha gjort rätt eller skriva ut mitt arbete själv. Hen ursäktade sig med att hen bara är människa och att arbetssituationen gör att hen inte klarar att "hålla ihop" alla trådar utan blir spretig. Jag sa att sånt kan jag naturligtvis förstå och även att jag naturligtvis tar mitt egenansvar som elev angående att jag missat detta med inlämning av läxor på läroplattformen. Men jag tydliggjorde att jag hade önskat en kommunikation med hen redan samma dag (förra onsdagen) då jag lämnade in mina läxor så att detta enkelt hade kunnat undvikas och jag satte frågetecken på hens beteende under lektionen.
 
Kanske lärde vi oss båda något från dagens händelse. Oavsett så har jag markerat att jag inte tolererar ett sådant nonchalant beteende och att jag faktiskt har krav på mina lärare på samma vis som lärare har krav på eleverna.
 
Kram och vi ses!
 
/Petra
 
 

Kommentarer

Postat av: Aida

Publicerad 2013-01-29 15:36:35

Väldigt välskrivet Petra och angående händelsen så ser jag verkligen upp till dig och hoppas att din lärares beteende förbättras för mest din men också hens skull! Ha en fin tisdagseftermiddag!

Postat av: Kattis

Publicerad 2013-01-29 15:47:49

Bra gjort Petra!! Kram

Postat av: Petra

Publicerad 2013-01-29 20:37:46

Hej Aida!

Tack! <3

Ja, jag blir väldigt upprörd, illa berörd och rebellisk när människor inte kan betée sig anständigt och vänligt emot sina medmänniskor.Då kickar mitt civilkurage in och det är jag stolt över!

Och ja, låt oss hoppas på en attitydförändring hos läraren till det bättre!

Kram

Postat av: Petra

Publicerad 2013-01-29 20:38:43

Hej Kattis!

Tack!! <3 :)

Kram

Postat av: Karin Hörnquist

Publicerad 2013-01-30 07:10:01

Hej!

Bra gjort Petra! Jag är stolt över dig!

Kram/mamma

Postat av: Petra

Publicerad 2013-01-30 08:29:50

Hej mamma!

Tack <3 :)

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

petracaroline

Här följer lite kuriosa om mig; en sann konstnärssjäl med många kreativa strängar att spela på. En som lever och andas för kommunikation, det skrivna ordet och som tycker att det vilar något magiskt och vackert över att kunna beröra människor med en text. Att skriva och dela med mig av mina erfarenheter till andra ger mitt liv mening. Något annat som ger mitt liv glädje och mening är musik, jag älskar att sjunga och gör det gärna, ofta och högt. Friheten att få vara mig själv är också a-o för mitt välmående, andlig och personlig utveckling, hälsosam kost och träning likaså. Allt ovan nämnt tillsammans med meditation, familj och vänner utgör kärnan av mitt liv och mina intressen. PS. kolla gärna in mina rekommenderade bloggar under "länkar".DS.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela